حلوا سیاه اردبیل چیست؟

حلوا سیاه اردبیل

حلوا سیاه اردبیل یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین سوغاتی‌های استان اردبیل است. حلوا سیاه از زمان‌های دور در این استان به عنوان غذای اصلی پخت و مصرف می‌شود. رنگ تیره و سیاه حلوا سیاه باعث شده است که در زبان محلی آن را با نام قره حلوا یا همان حلوای سیاه شناخته شود. استفاده از ادویه‌ های مختلف در تهیه این حلوا، طعم دلچسبی به حلوا سیاه می‌بخشد.

 

حدود یک قرن پیش برای اولین بار بود که این حلوا پخته شد و به نام اردبیل ثبت شد. در ابتدا با شروع زمستان زنان به پخت حلوای سیاه یا قره حلوا مشغول می‌شدند تا در سرمای سخت زمستان که امکاناتی وجود نداشت؛ آذوقه‌ای برای خوردن داشته باشند. زنان پس از پخت حلوا آن‌ها را به صورت گلوله‌هایی در می‌آوردند و انبار می‌کردند.

 

در طول زمستان هر زمان که نیاز بود، کمی از آن را گرم می‌کردند و به جای غذا می‌خوردند. بعضی‌ افراد حلوای سیاه را همراه با دوغ میل می‌کنند. علت این کار، تلطیف کردن گرمی زیاد حلوا با سردی دوغ است. پس از گذشت چندین سال از آن زمان، حدود پنجاه سال پیش، اولین مغازه حلوای فروشی به نام دده و رحمت توسط خانواده عزیزی تاسیس شد. امروزه شعبات متعددی از این مغازه در اردبیل وجود دارد که توسط نوادگان خانواده عزیزی اداره می‌شوند. به مرور زمان این حلوا تغییر کاربری داد و بیشتر به جای دسر یا شیرینی به‌عنوان عصرانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

حلوا سیاه اردبیل

 

ترکیبات حلوا سیاه اردبیل

در پخت این محصول از ترکیبات آرد سبوس دار، شکر، کره طبیعی، جوانه گندم، آب، ادویه‌های خوش‌طعم نظیر زنجبیل و زیره، دارچین و عصاره عسل است.

تنها با یک بار چشیدن عطر و طعم این محصول سنتی، همواره به دنبال خرید حلوا سیاه و چشیدن مجدد این محصول مقوی و پر خاصیت خواهید بود. استفاده از مواد اولیه پر خاصیت و طبیعی در این محصول آن را به یک شیرینی مقوی تبدیل کرده است. وجود سبوس گندم و جو در این محصول، موجب کاهش میزان کلسترول بد در بدن می‌شود.

 

طریقه مصرف حلوا سیاه اردبیل

مقداری از حلوا را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا مقداری گرم شود سپس میل نمایید. البته سرد یا گرم مصرف کردن حلوا سیاه بستگی به ذائقه شما دارد، در هر صورت این حلوا چه سرد چه گرم طعم فوق العاده ای دارد.

 

حلوا سیاه اردبیل با دوغ

مردم اردبیل این سوغاتی شیرین را همراه دوغ مصرف می‌کنند که شاید در نگاه اول عجیب و غریب به نظر برسد ولی طعمی که از ترکیب حلواسیاه و دوغ به وجود می آید کاملا جدید و شگفت انگیز است. توصیه می‌کنیم حتما برای یک بار هم که شده این ترکیب جذاب را امتحان کنید.

 

حلوا سیاه اردبیل

 

ادویه حلوا سیاه اردبیل چیست؟

ادویه مخصوص حلوا سیاه اردبیل (پودر دارچین، پودر زنجبیل، فلفل سیاه، پودر هل، گلپر، زیره و زردچوبه) ادویاتی هستند که در پخت حلوا سیاه استفاده می شود و برای تزیین از پودر نارگیل، پودر دارچین و پودر زنجبیل نیز استفاده می کنند.

 

عوارض حلوا سیاه اردبیل

مصرف بیش از حد حلوا به علت خاصیت ملینی سبب ایجاد اسهال در افراد می شود. افرادی که به یبوست دچار هستند بهتر است ، حلوا مصرف نمایند تا یبوست آنها برطرف گردد. حلوا دارای کالری بالا است و زیاده روی در مصرف ان باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

 

حلوا سیاه اردبیل را از کجا بخریم؟

در شهر اردبیل حلوا فروشی های متعددی وجود دارد ولی شما میتوانید در پیاده راه عالی قاپو فروشگاه های زیادی پیدا کنید که حلوای سیاه را به عنوان سوغات اردبیل با طعمی باورنکردنی و تازه به گردشگران اردبیل عرضه می‌کنند. اما اگر نمیتوانید حضوری، این محصول فوق العاده را بخرید شما می توانید با مراجعه به فروشگاه ساوشاپ با چند کلیک ساده خرید اینترنتی حلوا سیاه اردبیل را انجام دهید و  در هر جای ایران که هستید درب منزل تحویل بگیرید.

admin
ارسال دیدگاه