طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل (به روش سنتی)

حلوا سیاه اردبیل

حلوا سیاه اردبیل یکی از محبوب‌ترین سوغاتی‌های استان اردبیل است، حلوا سیاه اردبیل بخاطر استفاده از جوانه گندم و انواع ادویه‌ها بسیار مقوی و پر خواص است و در فصل زمستان بخاطر انرژی‌زا بودن بیشتر از فصل دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مشاهده طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل را به روش سنتی همراه ما در این مقاله باشید.

 

حلوا سیاه اردبیل چیست؟

حلوا سیاه اردبیل بیش از 100 سال قدمت دارد و تا الان به همان روش سنتی در اردبیل پخته می‌شود، حلوا سیاه اردبیل بخاطر رنگ تیره به آن در زبان ترکی “قره حلوا” می‌گویند. در ترکیبات حلوا سیاه اردبیل از آرد‌ سبوس‌دار، شکر، کره طبیعی، جوانه گندم، آب، ادویه‌های خوش‌طعم نظیر زنجبیل و زیره، دارچین و عصاره عسل استفاده می‌شود.

 

حلوا سیاه اردبیل

 

مواد لازم برای پخت حلوا سیاه اردبیل

مواد لازم برای پخت حلوا سیاه اردبیل را در متن زیر قرار داده‌ایم شما می‌توانید این مقدار را با توجه به تعداد نفر افزایش یا کاهش دهید.

 

  • آرد نان سنگک : ۴ پیمانه
  • آرد جوانه گندم : ۱ پیمانه
  • آب : ۱ پیمانه
  • کره یا مارگارین : ۱۸۰ گرم
  • ادویه مخصوص حلوا : ۱ قاشق سوپخوری
  • پودر گردو : ۱۰۰ گرم
  • پودر کنجد : ۵۰ گرم
  • شیره انگور : ½ لیتر
  • پودر پسته : ۵۰ گرم
  • موم عسل : ۵۰ گرم
  • کره محلی یا روغن : به مقدار کافی

 

طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل

طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل را به صورت هفت مرحله تا حد امکان ساده برای شما شرح داده‌ایم.

 

مرحله اول :
یک ظرف انتخاب می‌کنیم و درون آن گندم می‌ریزیم و آب را هم به آن اضافه می‌کنیم و به مدت 3 روز گندم را درون آب قرار می‌دهیم تا جوانه بزند.

 

مرحله دوم :
بعد از 3 روز که گندم ها جوانه زد، آن را از آب خارج کرده و در آبکش می‌گذاریم تا آب آن گرفته شود. سپس جوانه گندم را روی یک پارچه تمیز می‌ریزیم تا خوب خشک شود.

 

مرحله سوم :
در این مرحله پس از خشک شدن کامل جوانه‌های گندم، آن ها را داخل آسیاب بریزید و آسیاب کنید تا به آرد تبدیل شوند. سپس آرد سنگک و پودر جوانه گندم را با هم مخلوط کرده و آب را اضافه کنید تا خمیر درست شود.

 

مرحله چهارم :
حالا یک تابه انتخاب می‌کنیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم، سپس خمیری را که در مرحله قبل درست کردیم درون تابه قرار می‌دهیم و تفت می‌دهیم، به تدریج کره محلی یا روغن را به تابه اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم. مواد حلوا را به مدت 6 ساعت مدام هم می‎‌زنیم.

 

مرحله پنجم :
در این مرحله بعد از این که حلوا از حالت خامی خارج شد، شیره انگور و موم عسل را به حلوا اضافه کنید و 30 دقیقه هم بزنید تا کامل مواد با هم ترکیب شوند.

 

حلوا سیاه اردبیل
حلوا سیاه اردبیل

 

مرحل ششم :
حالا ادویه مخصوص (پودر دارچین، پودر زنجبیل، فلفل سیاه، پودر هل، گلپر، زیره، زردچوبه) را به حلوا اضافه کنید و سپس خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس پودر پسته، کنجد و پودر گردو را اضافه کنید.

 

مرحله هفتم :
در آخر حلوا سیاه را خوب مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب و یکدست شوند. سپس حلوا سیاه مقوی و خوشمزه را در ظرف مورد نظر ریخته و با گردو و بادام و پسته و پودر نارگیل تزیین کرده و سرو کنید.

 

حلوا سیاه به دلیل نحوه پخت تا 4 ماه در دمای محیط بدون شکرک زدن قابل نگه‌داری است و با قرار دادن در حرارت ملایم مثل روز اول خوش‌طعم و خوشمزه می‌شود.

 

حلوا سیاه اردبیل با دوغ

شما می‌توانید حلوا سیاه اردبیل را با دوغ نیز سرو نمایید و یک طعم شگفت‌انگیز و به یاد ماندنی در ذهن خود ثبت کنید.

 

نتیجه گیری

شما میتوانید از حلوا سیاه اردبیل به عنوان یک میان وعده مقوی در صبحانه یا حتی در مراسمات خود استفاده کنید اگر امکان تهیه این حلوا در خانه را ندارید ما برای شما با بهترین کیفیت و قیمت حلوا سیاه اردبیل را در فروشگاه اینترنتی ساوشاپ عرضه می‌نماییم.

admin
ارسال دیدگاه